RIS helpt je om in kleine, overzichtelijke stappen een bewuste en veilige bestuurder te worden. Modules en scripts helpen je stap-voor-stap naar wat je als automobilist moet kennen, kunnen en willen.

Dit praktijkboek is een hulpmiddel tijdens de rijlessen.
Je kunt vooruit werken om je beter voor te bereiden op de volgende les. Je kunt altijd nog eens terugkijken naar wat je al behandeld hebt.

Door QR-codes te scannen zijn animaties te bekijken.

rijopleiding20in20stappenjpg
De rijlessen worden door een en de zelfde instructeur gegeven. In de auto's wordt niet gerookt.
Ook ben ik
RIS gecertificeerd(rijopleiding in stappen)

Ook het
nieuwe rijden komt aan bod.
Rijlessen
De rijlessen duren een uur, altijd met de zelfde instructeur. Wat natuurlijk een vertrouwde band geeft. In de auto wordt niet gerookt.
Meerdere keren per week is ook mogelijk zodat je sneller je rijbewijs kan behalen. We gaan ook werken met een huiswerkboekje waarin je alles over de praktijk kan nalezen.

Theorie examen 
Ten eerste moet je theorie examen halen. Probeer dit zo snel mogelijk te halen. Meestal voor 15 lessen zodat je niet in de knoop komt. Oefenen van de theorie doen we bij VEKA BestVKB_Auto_Box_Alles-in-1_15uur_NLjpg

 
TTT 
Op 2/3 van je rij opleiding doe je een TTT (tussentijdse toets). Dit houdt in dat je met een examinator een stuk gaat rijden. Waarin je binnen en buiten de bebouwde laat zien wat je al kan. Een stuk snelweg en navigatie rijden. Daarnaast laten ze je een ogen test doen op ongeveer 25 meter een kenteken lezen.

Examen
Als alles met goed vervolg doorlopen is kan je op examen. Waarna je een afspraak moet maken op het gemeentehuis van je gemeente waarin je bent ingeschreven, daar kan je je rijbewijs aanvragen ongeveer 5 werkdagen.

2todrive
Dit houdt in dat je met 16,5 mag beginnen te rijden en met 17 jaar examen mag doen. Je zal enkele personen op kunnen geven om begeleid te rijden met jou(moeten wel minimaal 5 jaar het rijbewijs hebben) dit kan je vinden op de site 2todrive link staat onder aan de site.

Machtiging
De rijschool( nummer 5587W8) moet gemachtigd worden met je DIGD bij het CBR op hun site(onder staat de link bij CBR), zodat deze op naam je examens kan plannen. 

Gezondheidsverklaring 
Voordat je op examen kan gaan moet je een gezondheidsverklaring aan vragen  met je DIGD bij het CBR op hun site(onder staat de link bij CBR).

 

Ben van den Broek
Bredeweg 408
6043 GK Roermond
IBAN: NL 30 RABO 0152568778 t.n.v. Ben van den Broek
K.v.K.: 14119468